MSZP

MSZP



HALLASD A HANGOD



CSATLAKOZOM!



MSZPUJBUDA@GMAIL.COM

1119 Mérnök utca 40.

NYITVA TARTÁS:

Hétfő-Csütörtök 9:00-16:00
Péntek 9:00-13:00

TELEFON:

+36(1)3710022
+36(1)2042806

1114 Bartók Béla út 19.

NYITVA TARTÁS:

Csütörtök 16:00-19:00

TELEFON:

+36(1)4666235

1118 Kaptárkő utca 8.

NYITVA TARTÁS:

Hétfő és Csütörtök 16:00-19:00

TELEFON:

+36(1)2471711

KÉPVISELŐK

Szabó Vilmos Minden hónap utolsó keddjén 17 órakor 1114 Bartók Béla út 19.-ben fogadóórát tart.

Dr. Józsa István minden hónap utolsó csütörtökén 17-19 óra között a 1118 Kaptárkő utca 8.-ban fogadóórát tart.

dr. Bács Márton kerületi frakcióvezető e-mailen fogadja kérdéseit: bacs.marton@ujbuda.hu

Farkasné dr. Kéri Katalin minden hónap második szerdáján 18:00-20:00 között a Lágymányosi Közösségi ház Kőrösi József utca 17.-ben fogadóórát tart.

Vécsei Éva minden hónap első csütörtökén 16:30-17:30 között a Keveháza utcai Óvodában Keveháza utca 4.-ben fogadóórát tart.
e-mailen fogadja kérdéseit: vecseieva.mszp@freemail.hu

Veresné Krajcár Izabella minden hónap utolsó csütörtökén 17:00-19:00 között a 1118 Kaptárkő utca 8.-ban fogadóórát tart.
e-mailen fogadja kérdéseit: krajcar.izabella@ujbuda.hu

Budai Miklós minden hónap második csütörtökén 17:00-tól a Napraforgó Óvodában a Bikszádi utca 57-59-ben fogadóórát tart.

2012.01.21. 13:31 mszpujbuda

A demokraták nem félnek. Szombaton a Várban lesznek!

Írta: Kalmár Szilárd. Lapszám: on-line tartalom

 
 

Bibó István mondta sok évtizeddel ezelőtt, hogy:

„Demokratának lenni mindenekelőtt annyit tesz, mint nem félni”.

Számomra ez a minimum. Ezért is gondolom azt, hogy a szombati (szélső)jobboldali tüntetéssel egy időben nekünk is utcán kell lennünk. Nem ott, nem konfrontálódva, mert a fölösleges provokációknak nincs értelme, de utcán kell lenni. Mi, a köztársaság barátai a Várba megyünk. Amikor a hősök terén 16 órakor elindul a menet, mi a Dísz téren leszünk. Demonstrálni fogunk egy ál(l)amfő miatt, aki ciki, nagyon ciki Magyarországnak.

 

Kint leszünk. Nem fogunk zászlót égetni, nem fogunk hadat üzenni a világnak, egyszerűen csak kiállunk a demokrácia mellett és tiltakozunk azon helyzet miatt, hogy a köztársasági elnök megbukott és szégyene a hazának.

Sokan vannak, akik otthon maradnak. Még népes facebook csoportot is szerveztek maguknak. Azt mondják, hogy nem szabad provokálni, kerülni kell az összeütközést és elhatárolódnak mindentől, ami szombaton az utcán van. A Hősök tere a Dísz tértől légvonalban is vagy öt kilométer. Esély sincs arra, hogy a két tábor találkozzon. Érthetetlen ez az álláspont. Megtanulhattuk már a történelmünkből, hogy ezek elől nem lehet elbújni. Ha nem megyünk ki, akkor utánunk jönnek. Annál agresszívabbak, minél gyengébbnek vélnek minket.

Ráadásul nem vagyunk gyengék. Decemberben elfoglaltuk az utcát, január másodikán a magyar demokrácia történeték egyik legnagyszerűbb tömeggyűlésén lehettünk együtt. Nem csak mi, de lassan a világ is magyar télről kezdett beszélni, az arab tavasz mintájára. Aztán…

Aztán eltűntünk. Mitől ijedtünk meg? Talán a saját rettenetes erőnktől. A hangorkántól, amely végigsöpört az Andrássy úton? Vagy tényleg Bayer Zsolttól kell félni? Ha az ő félelmetes alakja előmászik a szlovák rendszámos terepjárójából, akkor nekünk haza kell szaladnunk és leengedni a redőnyt? Vagy a buszokkal mozgósított, manipulált híradókkal tudatlanságban tartott vidéki emberektől kell félni? Esetleg nem hiszünk a HVG-nek és azt gondoljuk, tényleg egy aljas támadásnak van kitéve az ál(l)amfő?

Sokan azt mondják, hogy „taktikai” okokból nem érdekünk Schmitt Pál bukása, mert akkor Orbán Viktor kerülhet a helyére. (Ez akkor is várhatóan így történik majd, ha a Fidesz maga mondatja le az elnököt, ám így nem jut kifejeződésre a nép akarata, és ha mi tesszük, akkor legalább hamarabb fény derül Orbán valódi szándékára. - szerk) Ilyen könnyen feladjuk „taktikai” okokból az elveinket? Elfogadjuk, hogy egy olyan ember legyen az elnöke a talán már nem is létező köztársaságnak, akin nem csak mi, de a világ is röhög? Nem, én ilyen kompromisszumot nem teszek. Schmitt Pálnak mennie kell!

Kormányunkra hihetetlen nemzetközi nyomás nehezedik. Varsó, Bécs, Berlin, Washington is Orbán ellen van. Nem csak nyomásgyakorlást látunk, hanem kifejezett ellenséges viszonyulást. Mindeközben a magyar demokraták otthon ülnek és várják, hogy győzzön az intervenció. Akkor, amikor megszállva kellene tartani az utcán a zord idő ellenére is, akkor mi spekulálva, filozofálgatva és természetesen intrikálva ülünk otthon és nem csinálunk semmit.

Mi, a Várban leszünk! Aki viszont most nem lesz velünk, attól még ő is velünk van, de ha sikerre visszük a célt, akkor a lelkiismeretével neki magának kell szembenéznie majd, hogy miért nem volt akkor ténylegesen velünk?

 

A rendezvény az I. kerületben, a budai várban lesz, a Dísz téren, a Sándor palota szomszédságában.
Kezdési időpont: 2012.01.21, szombat, délután 16:00.

 

FACEBOOK: http://www.facebook.com/events/336527573038924/
 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://mszpujbuda.blog.hu/api/trackback/id/tr283623657

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása