MSZP

MSZP



HALLASD A HANGOD



CSATLAKOZOM!



MSZPUJBUDA@GMAIL.COM

1119 Mérnök utca 40.

NYITVA TARTÁS:

Hétfő-Csütörtök 9:00-16:00
Péntek 9:00-13:00

TELEFON:

+36(1)3710022
+36(1)2042806

1114 Bartók Béla út 19.

NYITVA TARTÁS:

Csütörtök 16:00-19:00

TELEFON:

+36(1)4666235

1118 Kaptárkő utca 8.

NYITVA TARTÁS:

Hétfő és Csütörtök 16:00-19:00

TELEFON:

+36(1)2471711

KÉPVISELŐK

Szabó Vilmos Minden hónap utolsó keddjén 17 órakor 1114 Bartók Béla út 19.-ben fogadóórát tart.

Dr. Józsa István minden hónap utolsó csütörtökén 17-19 óra között a 1118 Kaptárkő utca 8.-ban fogadóórát tart.

dr. Bács Márton kerületi frakcióvezető e-mailen fogadja kérdéseit: bacs.marton@ujbuda.hu

Farkasné dr. Kéri Katalin minden hónap második szerdáján 18:00-20:00 között a Lágymányosi Közösségi ház Kőrösi József utca 17.-ben fogadóórát tart.

Vécsei Éva minden hónap első csütörtökén 16:30-17:30 között a Keveháza utcai Óvodában Keveháza utca 4.-ben fogadóórát tart.
e-mailen fogadja kérdéseit: vecseieva.mszp@freemail.hu

Veresné Krajcár Izabella minden hónap utolsó csütörtökén 17:00-19:00 között a 1118 Kaptárkő utca 8.-ban fogadóórát tart.
e-mailen fogadja kérdéseit: krajcar.izabella@ujbuda.hu

Budai Miklós minden hónap második csütörtökén 17:00-tól a Napraforgó Óvodában a Bikszádi utca 57-59-ben fogadóórát tart.

2011.05.05. 20:34 mszpujbuda

Civil szervezetek...

Albertfalvai Polgárok Köre

A Kör 1990 júniusában alakult – Albertfalván elsőként, a civil mozgalom újjászületése idején –, pártpolitikától mentes egyesületként, amelyet alapszabályukban is rögzítettek. A 22 alapító tag, s a később csatlakozottak is többféle párt szimpatizánsai, tagjai, mégis együtt tudnak működni a kitűzött célokért, mert mindannyian Albertfalvát, lakóhelyüket szerető elkötelezett emberek. Az egyesület tevékenysége három részterületre oszlik: a hagyományőrzés, a városrész kulturális életének szervezése és az érdekvédelem.

Hagyományőrző munkájukhoz tartozik, hogy támogatják a terület történetét feldolgozó, ismertető munkák megszületését, megjelenését, pl. 1997-ben kiadták dr. Hoffmann Pál „ Házhelyek Promontoriumnál – Albertfalva története” c. munkáját, ill. egy falinaptárt a helyet ábrázoló régi képeslapok és pecsétek illusztrálásával. 2007-től indult az Albertfalvi Miújság az egyesület szerkesztésében, az Albertfalvi Közösségi Ház felelős kiadásában, amelynek kiadását az önkormányzat is támogatta. Pályázatot írtak ki a diákok körében visszaemlékezések gyűjtésére, a régi Albertfalva történetének feldolgozására. A beérkező írásművek még kiadásra várnak. Hagyományt azonban nem csak őrizni, teremteni is lehet: az egyesület megalakulásától kezdve megszervezte az Albertfalvi Napokat, az utóbbi években nyár lején, a Közösségi Ház támogatásával. Az idén június 1-5 között lesznek a változatos, gazdag programok, amelyekből ízelítőül párat felsorolunk: 1-én, szerdán 17.30-kor lesz az Albertfalvi 60+ Kézimunkakör kiállításának megnyitója, utána Liszt-hangversenyt terveznek, 3-án, pénteken 18 órakor Pécsi Ildikó önálló estjét láthatják „Beszéljünk a szeretetről” címmel. 4-én, szombaton 10 órától tárlatvezetést tartanak az Albertfalvi Helytörténeti Gyűjtemény- és Iskolamúzeumban (XI. Pentele u.8.)

A kulturális élet szervezésében fontos feladatuknak tartják amatőr és művészi alkotók támogatását: létrehozták a „Láss, hallj minket Albertfalva” című kiállítási és előadói sorozatot, ahol bemutatkozhattak az alkotók. Ma már a Közösségi Ház vette át a feladatot, minden hónapban kiállítási lehetőséget teremtve egy-egy művész számára. A mindenki mozija rendezvény, a költészet-napi könyvbemutatók, teadélutánok hozzák el helybe, s szerettetik meg a művészfilmeket, verseket. A Polgári Kézműves Színkör vendégjátékai szép színházi élményt nyújtottak a nézőközönség számára, ugyanígy a Közösségi Ház opera- és dalestjei a zeneszeretőket örvendeztetik meg. A kultúra része az egészségkultúra is, az egyesületnek ezt a tagozatát most szervezik újjá, eddig is rendszeres előadásokat és Egészség-napot tartottak.

Legszerteágazóbb tevékenységük az érdekképviselet, érdekvédelem felvállalásából ered. Lényegében minden, a városrésszel kapcsolatos gondot, problémát igyekeznek nyomon követni, és a megoldásban segíteni. Évente általában 3-4 közérdeklődésre számot tartó témáról tartanak fórumot: közbiztonság, mi és hol épül, szociális témák…, mindenről, amire lakossági igény van. Közéleti teadélutánjaikra egyaránt meghívják a polgármestert, az önkormányzati képviselő-testület frakcióvezetőit, a polgármesteri hivatal vezető munkatársait, a civil szervezetek vezetőit, az egyházközségek képviselőit, közintézmények és gazdálkodó szervezetek vezetőit. Hasonló szerepet töltöttek be a „Disputa a polgársággal” c. kerekasztal-beszélgetések. A nagyobb csoportokat érintő ügyek mellett minden egyes ember problémáját fontosnak tartják, személyes ügyekkel is lehet fordulni az egyesülethez: jogi tanácsadástól a segélyezésen át a családi problémák elrendezéséig sok mindennel foglalkoznak.

Az Albertfalvai Polgári Kör tevékenysége példamutató, s támogatásra méltó. Munkájuk és a programok iránt érdeklődők forduljanak az Albertfalvi Közösségi Ház munkatársaihoz, illetve honlapjukhoz.
(Albertfalvi Közösségi Ház, 1116 Budapest, Gyékényes u. 45-47. tel.: 371-0588, info@ akh.ujbuda.hu ; http://akh.ujbuda.hu/)


galeatus

Szólj hozzá!

Címkék: élet újbudán


A bejegyzés trackback címe:

https://mszpujbuda.blog.hu/api/trackback/id/tr72880665

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása