MSZP

MSZP



HALLASD A HANGOD



CSATLAKOZOM!



MSZPUJBUDA@GMAIL.COM

1119 Mérnök utca 40.

NYITVA TARTÁS:

Hétfő-Csütörtök 9:00-16:00
Péntek 9:00-13:00

TELEFON:

+36(1)3710022
+36(1)2042806

1114 Bartók Béla út 19.

NYITVA TARTÁS:

Csütörtök 16:00-19:00

TELEFON:

+36(1)4666235

1118 Kaptárkő utca 8.

NYITVA TARTÁS:

Hétfő és Csütörtök 16:00-19:00

TELEFON:

+36(1)2471711

KÉPVISELŐK

Szabó Vilmos Minden hónap utolsó keddjén 17 órakor 1114 Bartók Béla út 19.-ben fogadóórát tart.

Dr. Józsa István minden hónap utolsó csütörtökén 17-19 óra között a 1118 Kaptárkő utca 8.-ban fogadóórát tart.

dr. Bács Márton kerületi frakcióvezető e-mailen fogadja kérdéseit: bacs.marton@ujbuda.hu

Farkasné dr. Kéri Katalin minden hónap második szerdáján 18:00-20:00 között a Lágymányosi Közösségi ház Kőrösi József utca 17.-ben fogadóórát tart.

Vécsei Éva minden hónap első csütörtökén 16:30-17:30 között a Keveháza utcai Óvodában Keveháza utca 4.-ben fogadóórát tart.
e-mailen fogadja kérdéseit: vecseieva.mszp@freemail.hu

Veresné Krajcár Izabella minden hónap utolsó csütörtökén 17:00-19:00 között a 1118 Kaptárkő utca 8.-ban fogadóórát tart.
e-mailen fogadja kérdéseit: krajcar.izabella@ujbuda.hu

Budai Miklós minden hónap második csütörtökén 17:00-tól a Napraforgó Óvodában a Bikszádi utca 57-59-ben fogadóórát tart.

2011.05.09. 13:20 rufus8 (törölt)

Még jó, hogy van hiteles kormánypárt!

Még jó, hogy van hiteles kormánypárt!

Kupper András blogjában (www.kupper.hu) „Hiányzik a hiteles ellenzék” címmel írást tett közzé az alábbi állításokkal:

  1. Én a legutóbbi testületi ülésen (2011. április 21.) napirend előtti felszólalást tettem
  2. A napirend előtti felszólalás a lakáshitelesek nehéz helyzetét és a kilakoltatási moratórium határidejének problémáját vette apropóul
  3. A napirend előtti felszólalásban annak illusztrálására, hogy milyen lassan halad a Fidesz a kerület (és az ország) problémáinak megoldásával, egy újpesti hírt vettem elő, amely szerint egy férfi felgyújtotta lakását, majd kiugrott a nyolcadik emeletről, mert többmilliós tartozása miatt éppen ki akarták lakoltatni.

Az írás második felében nagy alapossággal elemezve a hivatkozott férfi helyzetét arra az álláspontra helyezkedik, hogy felkészületlenül példálóztam és a felkészületlenség hitelességi problémákat vet fel. Utóbbi állítással mélyen egyetértek és ezt a következő állításokkal szeretném alátámasztani:

  1. Az áprilisi testületi ülésen nem jelentkeztem napirend előtti felszólalásra
  2. Interpellációra jelentkeztem, melynek témája a kerületi média és annak állapota volt, ebben nem érintettem a lakáshitelesek helyzetét
  3. Az inkriminált mondat a 14. napirendi pont kapcsán hangzott el, melynek témája valóban a lakáshitelesek megsegítése volt, illetve az erre a célra a költségvetésbe állított összeg megemelése. A hozzászólásom egészen pontosan így hangzott:

 „Őszintén szólva, mi az elejétől fogva nem hittük el, hogy ez a kormány segít a lakáshiteleseken. Látom, hogy ehhez a meggyőződéshez most már Önök is csatlakoztak. Örömmel üdvözöljük Önöket a klubban. Természetesen támogatjuk ezt az előterjesztést is, már csak azért is, mert sajnos a napokban megtörtént az első tragédia ezzel kapcsolatban: a IV. kerületben egy férfi kivetette magát a VIII.-ról, mert ki akarták lakoltatni a lakásból. Nagyon-nagyon szeretném, hogy ilyen a mi kerületünkben ne történjen (máshol se, de elsősorban itt ne). Ezért támogatom az önkormányzatnak ezt a törekvését.”

Amit biztosan nem érintettem, az a kerületi Fidesz tempója a kerület ügyeinek megoldásában, sőt az adott kérdésben törekvéseiket támogatva szóltam hozzá a 14. napirendi ponthoz. A többi stimmel.

Azonban más problémákat is felvet a cikk (még jó, hogy csak a kupper.hu-n lehet olvasni).

1., Azt Kupper András sem vitatja – még ha én ezt a hivatkozott hozzászólásomban nem is említettem -, hogy lassan haladnak a kerület dolgainak megoldásával (és ezzel már jelentősen megszépítettük a valóságot), de ezt azzal magyarázza, hogy az előző szocialista vezetés borzasztó állapotokat hagyott maga után. Ez az október óta mantrázott tétel csupán az Állami Számvevőszék jelentésének, a könyvvizsgáló jelentésének, a belső ellenőri beszámolónak és a saját zárszámadásuknak mond ellent, és mélyen sérti az egyébként kiválóan dolgozó köztisztviselőket. Valamennyi jelentés azt állítja, hogy a kerületben kiegyensúlyozott gazdálkodás folyt, a rendszer jól működött, a zárszámadásban pedig több, mint 1 milliárd forint pénzmaradványról döntött a Testület. Ennek nagy része le van ugyan kötve, de a polgármester úr példái alapján helyes célokra (szociális ellátórendszer, sport stb.). Így is több száz millió forintot oszthatott el a mostani polgármesteri vezetés és a fideszes többség. Mit szólhatnak vajon a fideszes képviselők Esztergomban, Debrecenben, Hódmezővásárhelyen, vagy az V. kerületben, ahol a fideszes vezetés helyenként több tízmilliárdos adósságot halmozott fel. Ott igazán nehéz lehet a helyzet…

Mindezek alapján sajnos azt kell megállapítsam, hogy miközben Kupper András arról ad leckét, hogy tényszerűen, félkészülten kell az ügyekről beszélni (írni is !?), addig az irománya hemzseg a pontatlanságtól, csúsztatástól.

2. Bájos az a gondolatfüzér Kupper András tollából, miszerint:

A nyilvános szereplés felelősséggel jár.  Még ellenzékből is. Mondom ezt úgy, mint aki négy éven keresztül magam vezettem az újbudai ellenzéket. Nem lehet felkészületlenül, össze-vissza handabandázni, dolgokat hamis színben feltüntetni.”

Ő már csak tudja! Ő volt az, aki többek között nem hamis színben feltüntetve dolgokat azt állította, hogy a Zöld Pardon nevű szórakozóhelytől az önkormányzat által beszedett bérleti díj tízszeresét kell beszedni, mert az a reális, meg hogy ezt visszamenőleg tíz évre érvényesíteni kell. Felkészülten egymilliárd forintot vizionált, ezt többek között sajtótájékoztatón is megerősítve. Majd amikor az akkori polgármesteri vezetés megunva a felkészült handabandázást megindította a pert, hatalomra kerülve Kupper András hitelesen asszisztált ahhoz, hogy az önkormányzat elálljon a pertől, majd a legutóbbi testületi ülésen (a hitelesség oltárán feláldozva mintegy magát, de erről a blogjában jótékonyan hallgatva), megszavazott egy a saját tavalyi felkészült állításait mélyen alulmúló, a tavalyi összeggel nagyságrendileg megegyező bérleti díjat. Szóba sem hozva saját tavalyi érveit.

Nos, hitelességi problémák úgy tűnik, tényleg vannak. Talán ezért kellett a Fidesznek új polgármester-jelölt után néznie tavaly…

Dr. Bács Márton

Szólj hozzá!

Címkék: vélemény mszp fidesz testületi ülés lakáshitelesek


A bejegyzés trackback címe:

https://mszpujbuda.blog.hu/api/trackback/id/tr322889732

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása