MSZP

MSZP



HALLASD A HANGOD



CSATLAKOZOM!



MSZPUJBUDA@GMAIL.COM

1119 Mérnök utca 40.

NYITVA TARTÁS:

Hétfő-Csütörtök 9:00-16:00
Péntek 9:00-13:00

TELEFON:

+36(1)3710022
+36(1)2042806

1114 Bartók Béla út 19.

NYITVA TARTÁS:

Csütörtök 16:00-19:00

TELEFON:

+36(1)4666235

1118 Kaptárkő utca 8.

NYITVA TARTÁS:

Hétfő és Csütörtök 16:00-19:00

TELEFON:

+36(1)2471711

KÉPVISELŐK

Szabó Vilmos Minden hónap utolsó keddjén 17 órakor 1114 Bartók Béla út 19.-ben fogadóórát tart.

Dr. Józsa István minden hónap utolsó csütörtökén 17-19 óra között a 1118 Kaptárkő utca 8.-ban fogadóórát tart.

dr. Bács Márton kerületi frakcióvezető e-mailen fogadja kérdéseit: bacs.marton@ujbuda.hu

Farkasné dr. Kéri Katalin minden hónap második szerdáján 18:00-20:00 között a Lágymányosi Közösségi ház Kőrösi József utca 17.-ben fogadóórát tart.

Vécsei Éva minden hónap első csütörtökén 16:30-17:30 között a Keveháza utcai Óvodában Keveháza utca 4.-ben fogadóórát tart.
e-mailen fogadja kérdéseit: vecseieva.mszp@freemail.hu

Veresné Krajcár Izabella minden hónap utolsó csütörtökén 17:00-19:00 között a 1118 Kaptárkő utca 8.-ban fogadóórát tart.
e-mailen fogadja kérdéseit: krajcar.izabella@ujbuda.hu

Budai Miklós minden hónap második csütörtökén 17:00-tól a Napraforgó Óvodában a Bikszádi utca 57-59-ben fogadóórát tart.

2011.03.26. 08:11 mszpujbuda

Liberális Klub

A demokrácia védelmében minél szélesebb társadalmi összefogásra van szükség az Orbán Kormánnyal szemben, ezért szeretnénk megismertetni kerületünk lakosságával azokat a szervezeteket, klubokat, amelyekre számítani lehet ebben szellemiségüknél fogva, s környezetünkben találhatók. A Charta11 Klub bemutatása után a Budai Liberális Klub

A Budai Liberális Klub Alapítvány létrehozója az SZDSZ II. kerületi csoportja, amely 1989 januárjában alakult, s hamarosan az ország egyik legnagyobb létszámú és legaktívabb SZDSZ-csoportjává vált. Tagjai között olyan, országosan ismert személyiségek is megtalálhatók voltak, mint Hodosán Róza, az egykori demokratikus ellenzék ismert alakja; Konrád György író; Eörsi László történész; Bálint György agrárszakember (Bálint gazda), Tardos Márton közgazdász, parlamenti képviselő. Ő lett az 1993-ban létrejött Alapítvány kuratóriumának első elnöke (azóta, 2006-ban elhunyt). Maga a Klub még korábban megkezdte működését, Budai Liberális Klub címmel már 1989 óta szerveztek rendezvényeket a Margit krt. 48-ban, illetve más helyszíneken. Az Alapítvány és az SZDSZ kapcsolatához hozzátartozik, hogy a Budai Liberális Klub Alapítvány köré csoportosuló liberális értelmiségiek már 2009-ben kritikusan szemlélték pártjuk önpusztító mélyrepülését és egyre gyorsuló leépülését. 2010 nyarán a II. kerületi önkormányzat szabad demokrata képviselőcsoportja úgy döntött, hogy feloszlatja az SZDSZ-frakciót és Budai Liberális Klub Képviselőcsoport néven alakul újjá.

A Budai Liberális Klub Alapítvány célja deklarációjuk szerint, hogy – szabadságszerető szellemi műhelyként – folytassa a magyar és az európai liberalizmus hagyományait, a rendszerváltás előtti demokratikus ellenzék szellemi örökségét. Kiáll az emberi és szabadságjogok, a parlamentáris demokrácia, a tolerancia, a másság elfogadása, a kulturális sokszínűség mellett. Ezen kívül ugyancsak fontos feladatuknak tartják a természetes és az épített környezet értékeinek, valamint a környezetvédelem céljainak és feladatainak megismertetését.

A Klub közéleti, társadalompolitikai és kulturális rendezvényeket, műhelybeszélgetéseket szervez, teret ad a liberálisok vitáinak. Emellett az Alapítvány adja ki a Szabad Kikötő című időszaki lapot, továbbá hírlevelet tesz közzé a Klub honlapján Libretto néven. Ez olyan hírlevél, amelyben elektronikus tallózóként összegyűjtik a legfontosabb liberális megszólalásokat napi-, és hetilapokból, elektronikus újságokból, rádióműsorokból, blogokból és közösségi oldalak bejegyzéseiből, itthonról és külföldről egyaránt.

A Budai Liberális Klub következő rendezvényét március 28-án 19 órai kezdettel tartják Széll Kálmán expedíció – felfedezzük a Fidesz világképét címmel. (Helyszín: II. ker. Margit körút 48., I. emelet) Vendégek lesznek Csillag István korábbi gazdasági miniszter és Juhász Pál szociológus. A meghívottak elemezni fogják az éppen hatályos kormányelképzelés gazdasági és társadalmi következményeit. Kecsegtethet-e reménnyel a Matolcsy féle, máshol soha ki nem próbált „új gazdaságpolitika”? Van-e esélyünk Münchhausen báróként saját üstökünknél fogva kirángatni magunkat a recesszióból? Milyen társadalomkép rajzolódik ki a nemzeti lózungokból, a populista ígérgetésekből, az avittas nosztalgiázásokból, a kurucos odamondogatásokból? Milyen lesz a XXI. századi Magyarország?

Képünk a Liberális Klub legutóbbi, február 7-i rendezvényén készült, amelyet „Vita a magyar médiahelyzetről és a médiatörvényről” címmel tartottak. Vendégek:Koltay András (Médiatanács), Széky János (Élet és Irodalom) és Vágvölgyi B. András (újságíró), házigazda: Kozák Márton.

galeatus

 

Szólj hozzá!

Címkék: élet újbudán


A bejegyzés trackback címe:

https://mszpujbuda.blog.hu/api/trackback/id/tr12772409

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása