MSZP

MSZP



HALLASD A HANGOD



CSATLAKOZOM!



MSZPUJBUDA@GMAIL.COM

1119 Mérnök utca 40.

NYITVA TARTÁS:

Hétfő-Csütörtök 9:00-16:00
Péntek 9:00-13:00

TELEFON:

+36(1)3710022
+36(1)2042806

1114 Bartók Béla út 19.

NYITVA TARTÁS:

Csütörtök 16:00-19:00

TELEFON:

+36(1)4666235

1118 Kaptárkő utca 8.

NYITVA TARTÁS:

Hétfő és Csütörtök 16:00-19:00

TELEFON:

+36(1)2471711

KÉPVISELŐK

Szabó Vilmos Minden hónap utolsó keddjén 17 órakor 1114 Bartók Béla út 19.-ben fogadóórát tart.

Dr. Józsa István minden hónap utolsó csütörtökén 17-19 óra között a 1118 Kaptárkő utca 8.-ban fogadóórát tart.

dr. Bács Márton kerületi frakcióvezető e-mailen fogadja kérdéseit: bacs.marton@ujbuda.hu

Farkasné dr. Kéri Katalin minden hónap második szerdáján 18:00-20:00 között a Lágymányosi Közösségi ház Kőrösi József utca 17.-ben fogadóórát tart.

Vécsei Éva minden hónap első csütörtökén 16:30-17:30 között a Keveháza utcai Óvodában Keveháza utca 4.-ben fogadóórát tart.
e-mailen fogadja kérdéseit: vecseieva.mszp@freemail.hu

Veresné Krajcár Izabella minden hónap utolsó csütörtökén 17:00-19:00 között a 1118 Kaptárkő utca 8.-ban fogadóórát tart.
e-mailen fogadja kérdéseit: krajcar.izabella@ujbuda.hu

Budai Miklós minden hónap második csütörtökén 17:00-tól a Napraforgó Óvodában a Bikszádi utca 57-59-ben fogadóórát tart.

2011.04.14. 20:41 mszpujbuda

Újbudai Lapszemle

 

Álcivilekkel nyomul a Fidesz a XI. kerületben?

Zsebnaptárral lepte meg választókerületében a lakókat Rétvári Bence, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) államtitkára. A figyelmességet az egyik helyi civil egyesület lapjával együtt dobták be a postaládákba. A politikus állítja: sem jogilag, sem anyagilag nincs köze sem neki, sem a Fidesz-KDNP-nek a narancssárga fejléces kiadványhoz, hacsak nem annyi, hogy önkéntesei nemcsak neki, de a lapnak is segítenek. Az anyagiakkal kapcsolatban a kiadóhoz irányított, a szervezet vezetője azonban nem kívánt a költségekről részleteket elárulni.

"A 2010-es esztendőben olyan döntések születettek percek alatt, amelyek nemegyszer húszéves adósságot törlesztettek. A kormány mögött a tavaszi és az őszi választásokon olyan mértékű támogatás jelent meg, amely erőt adott a gazdasági önállóság megalapozásához, a határokon átívelő nemzetegyesítés és a hosszú távú népesedési problémák kezelésének megkezdéséhez."


A fenti sorokat egy narancssárga keretes fejléces, XI. kerületi, ingyenes helyi lapban, a Szentimrevárosi Polgárban olvashatjuk. A kiadó - az Értékmegőrzők Szentimrevárosi Egyesülete - a legfrissebb szám mellé Rétvári Bence Fidesz-KDNP országgyűlési képviselő és a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára fényképével és elérhetőségével ellátott zsebnaptárat is küldött.


A narancssárga keret mellett a lap tartalma is árulkodik a szerkesztők értékrendjéről, politikai nézeteiről: a keresztrejtvény és kulturális ajánló mellett fideszes önkormányzati képviselők (Ábrahám Katalin, Molnár László és Jankó István) publikációit is tartalmazza, melyek a jelenlegi kormány intézkedéseit magyarázzák, az előző kerületi vezetés botrányait pedig felelevenítik. Az egyértelműen a Fideszre emlékeztető lapot látva az olvasónak könnyen a korábban elhíresült álcivil Magyar Vizsla juthat eszébe, a kiadók ott egy a Fidesz-székházból indított faxon buktak le végül. Később, a kormányváltás után az MSZP az "Ellensúly Lapjával" támadta be a Fideszt, igaz, itt feltüntették, hogy Szigetvári Viktor kampányfőnök volt a kiadó.


"Rétvári Bence kiadványa"


A Hírszerző helyi viszonyokat jól ismerő forrása a lappal kapcsolatos kérdéseinkre azt mondta: a Szentimrevárosi Polgár nem más, mint "Rétvári Bence és rajongótáborának" újsága. "Ez az államtitkár időszakos kiadványa, mégis civil szervezet mögé bújva adják ki. Valószínűleg nem akarnak 'Fidesz-újságot' kiadni, mert tudják, hogy a választók egy része azonnal a kukába hajítaná. Bevett recept: civilként tiltakoznak a szentimrevárosi egyesületek a Fidesz-KDNP-nek nem tetsző dolgok ellen, a párt-kiadványt pedig civil köntösbe bújtatják. Az egyesületben több fideszes politikus is tag".
Rétvári Bence viszont a Hírszerzőnek azt mondta: nem tagja az egyesületnek, sem jogilag, sem anyagilag nem kötődik az Értékvédőkhöz, és hasonlóan fogalmazott, mikor a lap és a Fidesz kapcsolatáról kérdeztük. "A Fidesznek van saját lapja (Fidesz Futár)."
"Értékalapon fedjük egymást az egyesülettel és az önkéntesek, akik nekem segítenek, azok gyakran a lapnál is. Igazán megtisztelő, ha azt mondják erre a kiadványra, hogy ez az én lapom. A Szentimrevárosi Polgárban kevesebb a politika, inkább kultúráról, életmódról, helyi értékekről szól" - mondta az államtitkár. A nyomda- és terjesztési költségeket boncolgató kérdéseikre úgy fogalmazott: tudomása szerint adományokból és pályázatokból finanszírozza az egyesület, a postaládákba pedig önkéntesek dobják a lapot. "De bővebbet erről ők tudnak mondani" - tette hozzá.
Hasonlóan fogalmazott Müller Mária, az egyesület elnöke is. Mint mondta, civil egyesületként indultak, ugyanakkor elismerte, hogy csatlakoztak hozzájuk helyi képviselők is, ők jelenleg is a szervezet tagjai. "Ezen kívül nem hozható összefüggésbe az egyesület és a Fidesz-KDNP, pályázatokból, adományokból tartjuk fent magunkat és a lapot" - mondta az elnök hozzátéve: mindent - cikkeket, keresztrejtvényt - "házilag" készítenek, csak a nyomdára költenek. Kérdésünkre, mindez mennyibe kerül, nem kívánta Müller elárulni. "Igyekszünk szerényen megoldani" - fűzte hozzá. (Becsléseink szerint legalább 200-250 ezer forintba kerülhet egy-egy nyolcoldalas, színes, fényes papírra nyomtatott kiadvány előállítása - szerk).
Arra a felvetésre, hogy "Rétvári Bence lapját" adják ki, Müller úgy fogalmazott: az egyesület és a lap is sokkal előbb létezett, mint Rétvári. "Az emberek mondanak mindenfélét. Ha kék vagy zöld lenne a címlapunk, akkor pedig mást mondanának" - mondta az egyesület elnöke, aki hozzátette: a fideszes politikusok mellett recepteknek és a kultúrának is teret ad lapjuk.


Eltolódott az Újbuda


Forrásunk szerint mindazzal, hogy "saját lapot működtet a kerületben Rétvári", nem is lenne baj, ha a kerület hivatalos újságja, az Újbuda "nem tolódott volna el jobbra". Információnk szerint az Újbuda volt főszerkesztőjét, Vincze Kingát tavaly decemberben váltották le, helyét Tóth Zoltán András vette át. A kommunikációs szakember a Hír Televízió programigazgatóságán dolgozott, több televíziós műsor készítésében közreműködött, tanácsadói és oktatói feladatokat is ellátott. A választások idején információink szerint a jelenlegi polgármester kommunikációjáért, korábban pedig a fideszes Riz Levente, Rákosmente polgármesterének sajtókapcsolaiért felelt.
Kérdéseinkre - hogy az önkormányzatnál miért váltották le az Újbuda főszerkesztőjét - a XI. kerület illetékesei későbbre ígértek választ.

 

http://hirszerzo.hu/belfold/20110319_retvari_XI_kerulet_media
Forrás: Hírszerző.hu

 

Szólj hozzá!

Címkék: lapszemle


A bejegyzés trackback címe:

https://mszpujbuda.blog.hu/api/trackback/id/tr682826730

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása