MSZP

MSZP



HALLASD A HANGOD



CSATLAKOZOM!



MSZPUJBUDA@GMAIL.COM

1119 Mérnök utca 40.

NYITVA TARTÁS:

Hétfő-Csütörtök 9:00-16:00
Péntek 9:00-13:00

TELEFON:

+36(1)3710022
+36(1)2042806

1114 Bartók Béla út 19.

NYITVA TARTÁS:

Csütörtök 16:00-19:00

TELEFON:

+36(1)4666235

1118 Kaptárkő utca 8.

NYITVA TARTÁS:

Hétfő és Csütörtök 16:00-19:00

TELEFON:

+36(1)2471711

KÉPVISELŐK

Szabó Vilmos Minden hónap utolsó keddjén 17 órakor 1114 Bartók Béla út 19.-ben fogadóórát tart.

Dr. Józsa István minden hónap utolsó csütörtökén 17-19 óra között a 1118 Kaptárkő utca 8.-ban fogadóórát tart.

dr. Bács Márton kerületi frakcióvezető e-mailen fogadja kérdéseit: bacs.marton@ujbuda.hu

Farkasné dr. Kéri Katalin minden hónap második szerdáján 18:00-20:00 között a Lágymányosi Közösségi ház Kőrösi József utca 17.-ben fogadóórát tart.

Vécsei Éva minden hónap első csütörtökén 16:30-17:30 között a Keveháza utcai Óvodában Keveháza utca 4.-ben fogadóórát tart.
e-mailen fogadja kérdéseit: vecseieva.mszp@freemail.hu

Veresné Krajcár Izabella minden hónap utolsó csütörtökén 17:00-19:00 között a 1118 Kaptárkő utca 8.-ban fogadóórát tart.
e-mailen fogadja kérdéseit: krajcar.izabella@ujbuda.hu

Budai Miklós minden hónap második csütörtökén 17:00-tól a Napraforgó Óvodában a Bikszádi utca 57-59-ben fogadóórát tart.

2011.04.26. 16:40 mszpujbuda

Interpelláció Hoffmann Tamás polgármester úrhoz

Tisztelt Polgármester Úr!

A kerület sajtójával kapcsolatban meglehetősen negatív élmények értek az utóbbi időben:
A januári testületi ülésen elmondott és egyébként az új vezetés munkáját kritizáló napirend előtti felszólalásom utalásszerűen sem került be a nyomtatott Újbuda újságba, (illetve az internetes felületre is csak reklamálásra). Ezzel szemben Gajárszki Ároné aki nem a vezetést kritizálta akkor, hanem – egyébként helyesen – a jegyző tevékenységét méltatta legalább egy mondat erejéig belekerült.
A februári ülésen a költségvetéshez általam elmondottakról jóformán csak annyi jelent meg, hogy az abban foglaltakat a polgármester úr tételesen cáfolta. Nem okozott Önöknek problémát az sem, hogy a költségvetés kapcsán olyan dolgokra is felhívtam a figyelmet, amelyek tények és a polgármester úr által nehezen cáfolhatóak tételesen. Ilyen volt például, hogy az Önök által összeállított költségvetés ugyan olyan nagyságrendben tartalmaz Önök által eddig vagyonherdálásnak nevezett ingatlaneladást, mint az Önök hozzászólásaiban ezért is kritizált előző években elfogadottak. Ezt nehéz cáfolni, pláne tételesen. Arról nem is beszélve, hogy sem az érveim, na pláne a tételes cáfolat nem kapott helyet a kerületi sajtóban.
Amikor Jelen Tamás alpolgármester egész oldalas interjúban sommás véleményt alkotott olyan ügyekről, amelyeknél még jelen sem volt, politikai ízlése szerint tupírozva fel ügyeket, azonnal jeleztem az Újbuda jelenlegi főszerkesztőjének, hogy szeretnék lehetőséget kapni hasonló interjúra. Nem, hogy lehetőséget nem kaptam, de még választ sem.

Tisztelt Polgármester Úr!

Véleményem szerint nem az Önök dolga eldönteni, hogy az ellenzék által elmondottak, vagy elmondani szándékoltak fontosak-e, vagy sem, hanem a választóé, akinek az informálása jelenleg az Önök kötelessége. Bármennyire is hihetetlen az Önök számára, de mögöttünk is választók, kerületi polgárok állnak. Többen, mint azt Önök gondolnák. Csak abba gondoljon bele, hogy az Önök egyéni helyeinek megszerzéséhez átlag 1700 szavazat kellett, egy listás hely mögött több mint 4000 szavazat áll.
Az Újbuda újság bármennyire fáj is ez Önöknek, közszolgálati médium és nem pártlap. Ennek megfelelően szerintem az a legkevesebb, hogy a közszolgálati médiumokra világszerte elfogadott arányt tartsák be: 1/3 kormánypárt, 1/3 kormány (itt nyilván polgármesteri vezetés) 1/3 ellenzék. Természetesen ennél nagyvonalúbb arányt is elfogadhatónak tartunk, de Önök ettől is olyan messze vannak, mint Makó Jeruzsálemtől.

Kérdéseim:

1., Fontosnak tartja-e Ön azt, hogy a demokratikus berendezkedés logikája szerint az ellenzék véleménye is nyilvánosságot kapjon?

2., Fontosnak tartja-e Ön azt, hogy a kerületi média kiegyensúlyozott tájékoztatást nyújtson a kerületi polgárok számára?

3., Mit tesz Polgármester Úr annak érdekében, hogy a kerületi média kiegyensúlyozottsága kialakuljon?

4., Ha tesz Ön ezért bármit is, annak mikor érik be az eredménye?

Megtisztelő válaszát várva

Dr. Bács Márton
Frakcióvezető
MSZP
 

1 komment

Címkék: média fidesz újbuda testületi ülés


A bejegyzés trackback címe:

https://mszpujbuda.blog.hu/api/trackback/id/tr222857053

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Molnár Sanyi 2011.04.26. 20:31:59

Biztosan kevesen emlékeznek, mikor a FIDESZ hevesen támadta Molnár Gyula vezette Önkormányzatot, hogy nekik semmi lehetőség nem jut a helyi médiában. Tették ezt akkor amikor 1 egész oldalas beszámolót közölt az újság Orbán ,,demokrata" pártelnök kerületi látogatásáról! Már akkor is ennyire cinikusan hazudtak, csak sajnos most még hatalmat is kaptak hozzá! Kíváncsi lennék, hogy ha ma Mesterházy Attila jönne a kerületbe, kapna e egész oldalas beszámolót???
süti beállítások módosítása